Jouw leven is jouw eigen creatie

¨Life doesn´t just happen to you, you are creating it¨

Hoe zie jij dit? Heb je het idee dat het leven jou overkomt, of dat je het zelf creëert? Met andere woorden: hoeveel invloed denk jij te hebben op hoe jouw eigen leven eruitziet? Laat me je dit vast vertellen: die invloed is vele, vele malen groter dan je nu denkt!

Reageer je of creëer je?

In essentie zijn er twee manieren waarop mensen in het leven staan: als reactor of als creator. In het eerste geval zul je vooral bezig zijn met het reageren op je omstandigheden. Dat doe je omdat je op een bepaald niveau gelooft dat je daaraan overgeleverd bent. Of dit nu gaat om je fysieke omstandigheden, je werk, je emoties, de erfenis van je verleden, of wat dan ook maar. Zie je jezelf eerder als een creator, dan richt je je juist op het scheppen van jouw gewenste werkelijkheid. Hier zit veel meer sturing in.

Zo binnen, zo buiten

Dat scheppen, dat creëren, dat doen we voortdurend. In eerste instantie gaat dat grotendeels onbewust, tot je leert hoe je dit ook op een bewuste manier kunt doen. Maar het gaat verder dan dat, veel verder, en daar is dan ook heel veel over te zeggen. Voor nu is het vooral belangrijk om het volgende te onthouden: Zo binnen, zo buiten. Jouw buitenwereld, alles wat jij dagelijks waarneemt dus, is een perfecte reflectie van jouw eigen binnenwereld. Met inbegrip van de leuke dingen, maar ook de minder leuke dingen. Dat komt omdat je steeds precies die omstandigheden, gebeurtenissen, mensen en dingen aantrekt die matchen met wie jij op dat moment bent. En met dat ´zijn´ bedoel ik niet wie je bent als mens, je persoonlijkheid. Ik heb het hier over de diepere lagen van jouw wezen: over je bewustzijn, je energie.

 

 

Alles begint en eindigt bij jou

Het voorgaande klinkt misschien best heftig, maar het is eigenlijk supergoed nieuws! Want als jij alles in jouw wereld zelf creëert en aantrekt, dan ben jij dus ook zélf de sleutel voor verandering. En daar heb je (wel) alle invloed op!
In werkelijkheid begint en eindigt alles bij jezelf. Altijd. En ja, bij jou net zo goed ;-) Ook al lijkt het toch echt van buiten te komen en aan iets of iemand anders te liggen. Het ontspringt immers allemaal uit jouw systeem! Als je dit eenmaal ten volle beseft, ben je wakker geworden tot wie je werkelijk bent en waar je wel niet allemaal toe in staat bent.

Verantwoordelijkheid nemen

Dit is natuurlijk geen simpele kost. Bovendien is het ook geen gemakkelijke boodschap voor de meeste mensen, omdat het aanzet tot het nemen van verregaande verantwoordelijkheid voor jezelf en voor jouw leven(sgeluk). Toch is je eigen oorspronkelijke creatiekracht claimen en verantwoordelijkheid nemen voor alles wat zich in jouw wereld (en dus in jouzelf) bevindt een van de meest empowerende dingen die je kunt doen!

Je bent geen slachtoffer

Dit betekent ook dat je jezelf niet langer als een slachtoffer kunt neerzetten. Want daarmee geef je jouw macht en kracht uit handen. Je bent  ook geen slachtoffer. Niet van je omstandigheden, niet van andere mensen, niet van je verleden, niets van dat alles. Daarin had je vroeger misschien weinig keuze. Maar hoe je daar vervolgens mee omgaat is wel degelijk een keuze. Je kunt nu, op elk moment, een andere keuze maken en daarmee ook iets anders creëren. Dat kun jij zelf bepalen. Maak dus die shift in de richting van dat wat je (wél) wil. Wanneer je dat eenmaal onder de knie krijgt is dat hét moment waarop je gaat stoppen met meer van hetzelfde te denken, voelen en doen .... al die dingen die je niet  meer wil dus!

Je kunt nu alvast een goede stap in een andere richting nemen door je in te schrijven voor mijn inspiratiemails. Dat kan hieronder. Ik help je graag verder!

Gepubliceerd op: 28 februari 2020 - © Luminessenz

 

Wil jij ook graag op de hoogte blijven - van een nieuwe blog bijvoorbeeld - en waardevolle informatie en tips van mij ontvangen, direct in jouw inbox? Meld je dan nu aan voor gratis inspiratiemails. Als bonus krijg je mijn m inicursus On Purpose kado!


Deel website Lux Life CoachingDeel op
FacebookGoogle+LinkedInTwitter

English