Iedereen heeft een levensmissie

Wat is dat, een levensmissie?

We dragen allemaal een levensmissie - oftewel een zielsmissie - in ons. Die missie geeft zin en betekenis aan het leven en verwijst naar wat jij in dit leven op aarde wil manifesteren. Je ziel heeft daar al voor jouw geboorte voor gekozen. De vervulling van deze missie is nu, hier, aan jou.

Iemand’s levensmissie houdt altijd verband met het grotere geheel en heeft ook een element van dienstbaarheid in zich: het is iets waarmee je anderen verder helpt, naast jezelf. In hoeverre ben jij je bewust van je eigen levensmissie? Wat kom jij, als uniek mens, hier doen? Hoe wil jij graag waarde toevoegen aan de wereld? Waar doe jij het uiteindelijk allemaal voor?

Onze ziel vergeet niet

Hoewel jouw levensmissie zich dus in jou bevindt, is de kans groot dat je er niet (goed) meer mee in contact staat, zoals dat bij kinderen soms nog wel het geval is. Zoals we gedurende het leven gaandeweg het contact verliezen met onze ware aard, onze essentie, zo gaat dat ook met onze missie: die raakt versluierd. Niet weten waarom je hier bent gekomen, wat jouw unieke bijdrage is en wat je wilt neerzetten in de wereld betekent een verlies van wezenlijk perspectief. En dat kan grote gevolgen hebben: van verwarring, knagende onvrede, onrust en een gebrek aan geluk of voldoening, tot ernstige mentale en fysieke gezondheidsklachten (zoals een burnout). Helaas is dit de dagelijkse realiteit van steeds meer mensen. Gelukkig vergeet onze ziel nooit waarvoor we hier gekomen zijn!

Je levensmissie als kompas

Het (her)ontdekken van je levensmissie is iets van onschatbare waarde. Zonder kennis van je missie is het moeilijk, zo niet onmogelijk, om een goede koers uit te zetten voor jezelf en de juiste afslagen te nemen. In beweging komen is dan ook vaak moeilijk, merk ik aan mijn klanten. Want waar wil je nu eigenlijk heen? Maar is je levensmissie eenmaal helder voor je, dan fungeert die als een kompas waarop je steeds je koers en keuzes kunt afstemmen. Daarbij is het dan wel de kunst om vooral die dingen te doen die je missie ondersteunen en niet te kiezen voor de ‘veilige’ weg ...

 

Je missie is een kompas wat altijd de juiste richting aanwijst

 

Helemaal in je kracht

Als je leven niet in overeenstemming is met je missie - omdat je jouw missie (nog) niet kent of omdat je obstakels ondervindt op je pad - ontstaat er altijd ergens een energielek. Terwijl als jij je missie daadwerkelijk gaat vervullen en jouw licht laat schijnen, er juist veel energie vrijkomt en je helemaal in je kracht komt te staan. Dan ben je ook het meest van waarde voor andere mensen. Bovendien: als jij eenmaal jouw beste leven gaat leiden, het leven wat werkelijk bij je past, zul je pas echt geluk, vreugde, voldoening en innerlijke rust gaan ervaren!

Je eigen plek innemen

Het is dus van groot belang dat jij daadwerkelijk gaat doen waarvoor je hier gekomen bent. Dat betekent jouw eigen plek innemen, zoals jij alleen dat kan! Door je missie te leven ben je trouw aan jezelf, maar ook aan het leven wat je gekregen hebt. Als jij jouw missie eenmaal gaat vervullen, zul je merken dat het universum je daarbij gunstig gezind is. Alles wat je nodig hebt - in de vorm van mensen, materiële zaken en dergelijke - zal naar je toe gaan komen. Puzzelstukjes vallen ineens op hun plek, het gaat stromen en sprankelen, je gaat kansen en mogelijkheden zien die je anders misschien over het hoofd zou hebben gezien.

Obstakels

Je overgeven aan je missie en daarmee aan het leven zelf, betekent ook dat je niet meer zo hoeft te ploeteren of ergens tegenin te werken. In plaats daarvan kun je je laten meevoeren op de natuurlijke en tegelijkertijd magische stroom van het leven. Zo is het ook bedoeld. Wie wil dat nou niet? Al betekent dit natuurlijk niet dat je reis altijd moeiteloos en ongehinderd zal verlopen. Je zult onderweg ook obstakels gaan tegenkomen, die je soms behoorlijk kunnen uitdagen. Je missie gaan leven vereist sowieso een flinke dosis moed en zelfvertrouwen. Het kan echt heel spannend zijn om eindelijk datgene te gaan doen wat je ten diepste wil doen! Dat weet ik ook uit eigen ervaring. Maar er is ook weinig, of misschien wel niets, wat meer loont ...

Gepubliceerd op: 29 september 2017 - © Luminessenz

 

-->  Ben jij ondertussen nieuwsgierig geworden naar jouw eigen missie? En zou je die graag willen ont-dekken? Neem dan eens een kijkje bij mijn speciaal hiervoor ontwikkelde online programma!

 


Deel website Lux Life CoachingDeel op
FacebookGoogle+LinkedInTwitter

English