7 belangrijke redenen om je bewustzijn te verhogen

Het moge duidelijk zijn dat er van alles aan het veranderen is op onze planeet. En dan niet alleen op macro-niveau. Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met zelfontwikkeling en bewustwording. Waarschijnlijk geldt dat voor jou ook als je dit leest! Gaandeweg zul je merken dat je daardoor steeds dichter bij jezelf komt. Dat wil zeggen: bij jouw ware zelf, bij wie jij wérkelijk bent .... zodat je uiteindelijk ook steeds meer vanuit die staat van zijn kunt gaan leven. Dat op zichzelf is al reden genoeg om ´bewustzijn´ op de agenda te zetten! Maar waarom is dit verder eigenlijk zo´n belangrijk onderwerp? En waarom zou je überhaupt je eigen bewustzijn willen verhogen? In deze blog geef ik je 7 redenen:

 

Blinde vlekken  

Ten eerste is het zo dat je alleen datgene kan veranderen waar je je bewust van bent. Simpel, maar o zo waar. Denk maar eens aan het begrip ´blinde vlekken´ .... die hebben we allemaal, maar we kunnen ze niet zien van onszelf en dus zijn we ons er ook niet bewust van. En datgene waar jij je niet bewust van bent ligt niet alleen buiten je eigen invloedssfeer, het heeft ook nog de neiging om juist  invloed op jou uit te oefenen! Het begint dus allemaal bij bewustwording. Dat is de eerste stap richting verandering.

 

Bewustzijn zelf is de sleutel

Jouw bewustzijn zelf is ´key´ en vormt dé sleutel tot transformatie en bevrijding. Daar zou ik zo al een aparte blog(reeks) aan kunnen wijden, maar voor nu hou ik het even bij het volgende belangrijke punt. Het verhogen van je bewustzijn stelt je namelijk in staat om je eigen ´shit´ daadwerkelijk te transformeren en op te (laten) lossen - ongeacht hoe die shit eruitziet. Dit is zelfs een cruciale voorwaarde! Kun je je voorstellen wat je daarmee wint aan vrijheid? Hoe zou het zijn om eindelijk datgene los te kunnen laten wat jou belemmert en waar je nu al zo lang mee rondloopt?

 

Een frequentie upgrade

Alles is energie, met een bepaalde trillingsfrequentie. Jij als mens, met jouw bewustzijn, dus net zo goed. Wanneer je jouw bewustzijn verhoogt ga je op een hogere frequentie vibreren en dat maakt dat je je veel lichter, vrijer en blijer voelt! :-) Wie wil dat nou niet? Lagere bewustzijnstoestanden - waaronder die van angst, schuld en schaamte bijvoorbeeld - voelen juist zwaar(der) en onprettig aan.

 

 

Van de automatische piloot af

Hoe bewuster je wordt, hoe meer je uit de ´slaapstand´ komt. De automatische piloot (waar wij mensen doorgaans op leven) wordt uitgeschakeld. Je ontwikkelt steeds meer zelfleiderschap, in plaats van je te laten  leiden - of dat nu door andere mensen is, door omstandigheden of door interne dynamieken zoals je eigen gedachten en emoties. Zo kun je niet alleen bewust, maar ook actief sturing geven aan jouw leven én aan jouw levensgeluk.

 

Loskomen van beperkingen

Een ander fijn gevolg van toenemende bewustwording is dat je steeds losser komt van de beperkingen (en daarmee het lijden) van je menselijke zelf. Bij punt 2 stipte ik dat al even aan. En daarmee nemen niet alleen je keuzevrijheid en je handelingsvrijheid toe, maar ook de mogelijkheden waar je op in kunt tappen voor jouw leven .... nieuwe, magische mogelijkheden die tot dan toe buiten bereik waren. Zo kan jouw speelveld er ineens heel anders uit komen te zien!

 

Exit negativiteit, enter waarheid

Ook ga je anders naar jezelf kijken, net als naar andere mensen en naar het leven zelf (lees: een stuk positiever!). Negativiteit, in al zijn vormen, krijgt steeds minder ruimte en minder grip op jou. Ook prik je makkelijker door onwaarheden, illusies en bullshit heen, of dit nu de verhalen van je eigen ego zijn of die van andere mensen. Je gaat de dingen steeds meer zien zoals ze zijn.  Met andere woorden: je komt in contact met (jouw) waarheid. En laat dat nu net een van de hoogste bewustzijnstoestanden zijn!

 

Het collectieve bewustzijn

Tot slot is er naast jouw individuele bewustzijn ook nog zoiets als een collectief bewustzijn, waar we allemaal deel van uitmaken en mee verbonden zijn. Wanneer jij jouw eigen bewustzijn verder ontwikkelt en dingen gaat oplossen en helen in jezelf, komt dit uiteindelijk dus óók ten goede aan het collectief. Hier zit ook nog een ander aspect aan trouwens, namelijk een rimpeleffect. De (nieuwe) energie die jij dan uitzendt kan andere mensen immers ook weer inspireren en/of verder helpen. Uiteindelijk hebben we dus echt allemaal baat bij de beste versies van elkaar!

 

Gepubliceerd op: 27 mei 2021 - © Luminessenz

Meer waardevolle informatie en tips van mij ontvangen, direct in jouw inbox? Meld je dan nu aan voor gratis inspiratiemails!


Deel website Lux Life CoachingDeel op
FacebookGoogle+LinkedInTwitter

English