11 krachtige Joy Boosters

Voor wie graag (nog) meer van het leven wil genieten

 

Je zou het soms bijna vergeten met alles wat er in de buitenwereld (en misschien ook wel in jouw binnenwereld) gebeurt, maar het leven is toch echt bedoeld om volop van te genieten! En dat gaat een stuk makkelijker als je weet hoe je je eigen energie kunt verhogen. Deze krachtige Joy Boosters helpen jou om de vreugde in jezelf aan te boren en je (opnieuw) te verbinden met de lichte, plezierige kant van het leven!

NB: onderstaand vind je een selectie; als je graag de hele lijst met 23 Krachtige Joy Boosters wil ontvangen, stuur me dan even een mailtje, dan komt ie jouw kant op!

 

 

1.   Geef jezelf ook echt toestemming om volop te genieten. Ongeremd kunnen genieten is een ware kunst! Hier zitten vaak de nodige blokkades op. Denk maar eens aan het calvinistische idee dat iets ´verdiend´ moet worden of dat het werk eerst af moet zijn bijvoorbeeld .... Dit zijn remmende overtuigingen.

2.   Wat was de laatste keer dat jij speels was als een kind? Als volwassenen zijn we vaak geneigd om het leven te serieus, zwaar en/of moeilijk te maken. Ga iets geks doen, minigolf in het donker of zo. Surf met je winkelwagen door de supermarkt of spring in de ballenbak van Ikea :-) Het maakt niet uit wat je doet, als het maar iets speels is.

3.   Stem je elke dag af op jouw verlangens en dromen. Die focus doet wonderen, óók voor jouw energie! Dit kan je in gedachten doen, door het te visualiseren, op te schrijven of door het maken van een Visionboard bijvoorbeeld. Denk daarbij niet alleen aan concrete dingen, maar ook aan wat je graag zou willen ervaren of voelen.

4.   Neem het besluit om vanaf nu géén geloof meer te hechten aan de negatieve stemmetjes in je eigen hoofd. Je mag erkennen dat ze er zijn, maar je hoeft er niet meer automatisch (= onbewust) in mee te gaan. Zo verliezen ze uiteindelijk vanzelf hun grip en vermogen om jou ongelukkig te maken.

5.   Inventariseer wat je vaak leest, kijkt en beluistert. Denk hierbij aan het nieuws, films, series, social media berichten, muziek e.d. Als dat niet bijdraagt aan jouw Joy-gevoel: schrap het! Stem vaker af op content die jouw ziel (wel) voedt, zoals een feel good film of comedy, mooie natuurbeelden, leuke filmpjes op YouTube of een inspirerende documentaire.

6.   Doe vaker iets met een spontane ingeving of gevoel. Dus vóórdat je hoofd zich ermee kan bemoeien en op de rem gaat staan door te zeggen: ´Dat kan niet´, ´Ik heb geen tijd´, ´Het kost teveel geld´, etc. Je intuïtie weet als geen ander wat goed voor jou is.

7.   Stop met jezelf met anderen te vergelijken, want dat is een van de grootste joy-killers die er bestaat. Er is altijd iemand die ´beter´ is of het beter doet dan jij .... Laat je daardoor niet van de wijs brengen. De wereld heeft JOU nodig en jij mag de dingen die jij wil doen op jouw eigen manier en tempo doen!

 

 

8.   Deze tip heeft de laatste jaren flink aan bekendheid gewonnen: het praktiseren van dankbaarheid. Dat geeft een goed gevoel en trekt (meer) overvloed aan. Maar alleen als je blijft  focussen op wat er allemaal al is in jouw leven – en niet op wat er (nog) niet is, zoals de meeste mensen het grootste deel van de tijd doen. Maak van dat eerste dus een goede gewoonte.

9.   Ga uit van wat je WIL doen, in plaats van wat (je denkt dat) je moet doen. Stel jezelf steeds de vraag: Wat wil ik nu echt? Waar word ik blij van? En volg dat zoveel mogelijk. Vind je het lastig om een en ander voor de geest te halen? Maak dan eerst eens een lijst met (minimaal) 50 dingen waar jij blij van wordt, klein of groot. Je zult zien dat dat makkelijker gaat dan je denkt!

10.   Een leuke manier om je energie direct te verhogen en instant Joy op te wekken is ongeremd gaan bewegen, door (voor de spiegel) te dansen bijvoorbeeld. Hierbij is het belangrijk dat je helemaal loslaat hoe het eruit ziet en alleen maar volgt wat je lichaam wil doen. Dit is ook een goede manier om dingen los te laten uit jouw systeem.

11.   Leer anders kijken en word je bewust(er) van wat er hier en nu allemaal beschikbaar is voor jou om van te genieten, in plaats van gehaast of verzonken in gedachten weer door te gaan. Wat is er eigenlijk wel niet voor bijzonders om je heen, als je écht goed kijkt? Waar kun je allemaal schoonheid in vinden? Wat geeft jou een fijn gevoel?

 

Ik zou zeggen: pik er een paar Joy Boosters uit die met je resoneren, zodat je er lekker mee kunt gaan experimenteren! Have fun :-) En remember: je kunt de hele lijst met 23 Krachtige Joy Boosters opvragen door me even een mailtje te sturen of door dit reactieformulier in te vullen.

 

Oorspronkelijk gepubliceerd op: 8 juni 2020 - © Luminessenz

 


Deel website Lux Life CoachingDeel op
FacebookGoogle+LinkedInTwitter

English